Guma Guar Bio 200 G - Bio Planet

Inne w kategorii

Agar Bezglutenowy Bio 10 G - Amylon
SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISDo kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 0,4 g w tym cukry: 0,4 g Białko: 0 g Sól: 1,25 g SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

7,50 zł*
Agar Bio 100 G - Bio Planet
SKŁADNIKIekologiczny agar 100 %.OPISEkologiczny agar pozyskiwany jest z alg morskich. Polecamy do zagęszczania sosów, dżemów, kremów, polew, budyni i galaret.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA5 g agaru rozpuścić w 0,5 litra zimnej wody. Podgrzać do wrzenia. Ostudzić i pozostawić do zestalenia w lodówce.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.

34,80 zł*
Agar Bio 20 G - Batom
SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

12,00 zł*
Agar Bio 60 G - Batom
SKŁADNIKIagar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAgar wytwarzany jest z suszonych na słońcu wodorostów. Można go użyć do zagęszczania sosów, dżemów, do przygotowania kremów, galaret, dań kuchni azjatyckiej. Doskonała alternatywa dla żelatyny pochodzenia zwierzęcego. Bezsmakowy, rozpuszcza się w temperaturze 85-95 stopni Celsjusza, a tężeje w 32-39 stopniach Celsjusza. 1 łyżeczka (3,5 g) wystarcza na 350 ml płynu.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZECHY, SEZAM.

29,20 zł*
Aquafaba Liofiliozowana Bio 30 G - Dary Natury
SKŁADNIKIliofilizowany wyciąg z ciecierzycy (aquafaba)* 100 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAquafaba to naturalny wyciąg z ciecierzycy, który idealnie sprawdzi się w kuchni wegańskiej oraz diecie bezjajecznej. Doskonale zastąpi białka jaj w deserach, kremach, biszkoptach, plackach oraz naleśnikach. Może być wykorzystywana również jako baza wegańskiego majonezu. 30 g rozpuszczalnej aquafaby z 450 ml wody zastępuje 15 białek jaj.SPOSÓB PRZYGOTOWANIADo 10 g aquafaby dodać 150 ml przegotowanej wody o temperaturze 15-25 stopni Celsjusza. Wymieszać, przykryć i odstawić na 3 minuty. Po tym czasie produkt jest gotowy do użycia.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1488 kJ/350 kcalTłuszcz: 0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 65 gw tym cukry: 0 gBiałko: 21 gSól: 0,7 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym i suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

27,60 zł*
Barwniki Spożywcze Bezglutenowe Bio (6 X 8 G) 48 G - Biovegan
SKŁADNIKIinulina*, skrobia kukurydziana*, koncentrat w proszku* (burak czerwony*, kurkuma*, spirulina*) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISDoskonałe do barwienia kremów, lodów, deserów, polew do ciast, lukru, napojów, marcepanu itd. w sposób całkowicie ekologiczny. Kolory: niebieski, zielony, czerwony, fioletowy, żółty, pomarańczowy w jednym pudełku. Barwniki spożywcze mogą podlegać naturalnym zmianom kolorystycznym w zależności do zbiorów.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 saszetkę wybranego barwnika rozpuścić w 1 łyżce stołowej ciepłej wody. Odstawić na 5 min. Po tym czasie ponownie wymieszać i po uzyskaniu żądanej barwy, stopniowo, małymi kroplami dodawać do masy, którą chcemy zabarwić. W poszczególnych produktach spożywczych barwnik może znacząco zmienić kolor.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1558 kJ/367 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 79 g w tym cukry: 16 g Błonnik: 4,5 g Białko: 7,8 g Sól: 0,4 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

35,40 zł*
Cukier Żelujący 2:1 Bio 500 G - Biovegan
SKŁADNIKInierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCukier żelujący 2:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA- Potrzebujesz 1 kg pokrojonych małych owoców (lub 700 ml soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny). - Mały talerz.Przygotowanie z owocami:1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1 kg. 3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem. 4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.Przygotowanie galaretki z soku:1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.2. Do garnka wlać najpierw 700 ml soku i podgrzać. 3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając. 4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty, ciągle mieszając.5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.UWAGAPo otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.Przydatne porady:1. Wydłużenie czasu gotowania spowoduje, że pasta owocowa będzie twardsza.2. Przygotuj nie więcej niż 1 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 2:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.Zawartość pektyn w owocach:Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko. - Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1674 kJ/394 kcalTłuszcz: <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 gWęglowodany: 98 gw tym cukry: 98 gBłonnik: 1,7 gBiałko: <0,5 gSól: 0,06 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

15,30 zł*
Cukier Żelujący 3:1 Bio 500 G - Biovegan
SKŁADNIKInierafinowany cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny*. (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPISCukier żelujący 3:1 do przygotowania dżemów, marmolad, konfitur i galaretek.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA- Potrzebujesz 1,5 kg pokrojonych małych owoców (lub 1,2 litra soku owocowego) i 5 g kwasku cytrynowego (lub soku z jednej cytryny). - Mały talerzPrzygotowanie z owocami:1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.2. Umyć owoce, odsączyć, pokroić na małe kawałki, w razie potrzeby wydrążyć gniazda nasienne i odważyć 1,5 kg. 3. Zawartość torebki przełożyć do rondelka z owocami i kwaskiem cytrynowym lub sokiem. 4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mieszając.5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej pasty owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.6. Gorącą wrzącą pastą owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.Przygotowanie galaretki z soku:1. Umieść mały talerz w zamrażarce do testu żelowania.2. Do garnka wlać najpierw 1,2 l soku i podgrzać. 3. Następnie dodać cukier żelujący i kwasek/sok cytrynowy, ciągle mieszając. 4. Wszystko dobrze wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 4 minuty, ciągle mie5szając.5. Test żelowania: Po upływie czasu gotowania na lodowaty talerz wyłożyć łyżkę gorącej galaretki owocowej i pozostawić do ostygnięcia. Jeśli masa nie jest wystarczająco twarda, gotować jeszcze trochę. Następnie powtórzyć test żelowania.6. Gorącą wrzącą galaretką owocową napełnić czyste słoiki, szczelnie zamknąć i odstawić na 5 minut do góry dnem.UWAGA- Ze względu na niższą zawartość cukru w ​​przetworach owocowych 3:1, konserwacja jest mniejsza. W celu uzyskania dłuższego okresu przydatności do spożycia zalecamy stosowanie substancji konserwującej.- Jeśli chcesz uniknąć dodania konserwantu, musisz pracować bardzo ostrożnie podczas przygotowywania przetworów. Oznacza to, że konieczna jest sterylizacja przedmiotów roboczych (gotowanie słoików i pokrywek). - Owoce, które mają być użyte, muszą być dokładnie oczyszczone i powinny być w idealnym stanie.- Po otwarciu słoiki przechowywać w lodówce i szybko zużyć.Przydatne porady:1. Wydłużenie czasu gotowania skutkuje, że pasta owocowa będzie twardsza.2. Przygotuj nie więcej niż 1,5 kg owoców z 1 opakowaniem cukru żelującego 3:1 od BIOVEGAN na jeden proces gotowania!3. Wybierz rozmiar słoika tak, aby owoce wypełniały słoik tylko do połowy.Zawartość pektyn w owocach:Niektóre owoce zawierają małą ilość pektyny, dlatego zaleca się, aby dodać do nich starte jabłko. - Owoce o niskiej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1 startego jabłka): mango, brzoskwinia, wiśnia, truskawka, czarny bez.- Owoce o średniej zawartości pektyny (zalecany dodatek 1/2 startego jabłka): jeżyna, malina, jagoda, kiwi, morela, śliwka.- Owoce o wysokiej zawartości pektyny: pigwa, jabłko, pomarańcza, borówka brusznica, porzeczka.WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 gWartość energetyczna: 1660 kJ/391 kcalTłuszcz: <0,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 gWęglowodany: 96 gw tym cukry: 96 gBłonnik: 2,6 gBiałko: <0,5 gSól: 0,09 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

23,50 zł*
Deser Kokosowy Panna Cotta W Proszku Wegański Bezglutenowy Bio 46 G - Biovegan
SKŁADNIKI43 % napój kokosowy w proszku* (75 % napój kokosowy*, maltodekstryna*), nierafinowany cukier trzcinowy*, skrobia z tapioki*, substancja żelująca: agar*; 1,5 % wanilia Bourbon*, sok z cytryny w proszku*, sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMieszanka w proszku - baza do tworzenia tradycyjnego deseru Panna Cotta; która pozwala na szybkie i proste przygotowanie tradycyjnego deseru.Opakowanie wystarcza na 4 porcje po 110 g.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z napojem kokosowymWartość energetyczna: 875 kJ/211 kcal Tłuszcz: 19 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 17 g Węglowodany: 8,9 g w tym cukry: 5,7 g Błonnik: <0,5 gBiałko: 1,8 g Sól: 0,07 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIADo przygotowania deseru potrzeba: 1 puszka napoju kokosowego (400 ml)ALTERNATYWA: 200 ml wegańskiego kremu do gotowania z 200 ml napoju roślinnego lub 200 ml śmietanki z 200 ml mleka.1. Wsyp zawartość torebki do rondelka z napojem kokosowym i dobrze wymieszaj.2. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę, mieszając.3. Umieść panna cottę w czterech wypłukanych zimną wodą foremkach i wstaw do lodówki na conajmniej 3 godziny.Wskazówka: Poluzuj brzegi panna cotty nożem i przełóż na talerz. Udekoruj sosem deserowym Biovegan, świeżymi owocami i podaj.UWAGAKonsystencja zmienia się w zależności od rodzaju napoju kokosowego, kremu do gotowania i napoju roślinnego.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

9,50 zł*
Deser Mango Panna Cotta W Proszku Wegański Bezglutenowy Bio 38 G - Biovegan
SKŁADNIKInierafinowany cukier trzcinowy*, liofilizowane mango w proszku* 31 %, skrobia z tapioki*, substancja żelująca: agar*; sok z cytryny w proszku*, żywność barwiąca: kurkuma*, marchew w proszku*; sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISMieszanka w proszku - baza do tworzenia tradycyjnego deseru Panna Cotta; która pozwala na szybkie i proste przygotowanie tradycyjnego deseru.Opakowanie wystarcza na 4 porcje po 105 g.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu z napojem kokosowymWartość energetyczna: 804 kJ/194 kcal Tłuszcz: 17 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15 g Węglowodany: 9,1 g w tym cukry: 7,6 g Błonnik: 0,6 gBiałko: 1,7 g Sól: 0,03 gSPOSÓB PRZYGOTOWANIADo przygotowania deseru potrzeba: 1 puszka napoju kokosowego (400 ml)ALTERNATYWA: 200 ml wegańskiego kremu do gotowania z 200 ml napoju roślinnego lub 200 ml śmietanki z 200 ml mleka.1. Wsyp zawartość torebki do rondelka z napojem kokosowym i dobrze wymieszaj.2. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez minutę, mieszając.3. Umieść panna cottę w czterech wypłukanych zimną wodą foremkach i wstaw do lodówki na conajmniej 3 godziny.Wskazówka: Poluzuj brzegi panna cotty nożem i przełóż na talerz. Udekoruj świeżym mango i odrobiną napoju kokosowego. UWAGAKonsystencja zmienia się w zależności od rodzaju napoju kokosowego, kremu do gotowania i napoju roślinnego.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.

9,50 zł*
Informacje dot. produktu "Guma Guar Bio 200 G - Bio Planet"
SKŁADNIKI
ekologiczna guma guar 100 %.

OPIS
Ekologiczna guma guar to naturalny zagęstnik uzyskiwany z bielma nasion rośliny z rodziny bobowatych - Cyamopsis tetragonolobus. Guma guar może być stosowana jako neutralny w smaku i zapachu zamiennik żelatyny. Charakteryzuje się dobrą rozpuszczalnością w wodzie, a także zagęszcza produkty bez konieczności ich podgrzewania. Dzięki swoim właściwościom stanowi idealny dodatek do sosów, dresingów, zup, dżemów czy deserów. Sposób przygotowania: należy rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
rozpuścić 1 g gumy guar (1/4 łyżeczki) w 100 g zagęszczanego produktu. Nie wymaga podgrzewania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 843 kJ / 209 kcal
Tłuszcz - 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 1,0 g
w tym cukry - 0,9 g
Błonnik - 88 g
Białko - 5,7 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bez Cukru: Bez Cukru (W Składnikach)
Bez Glutenu (W Składnikach): Bez Glutenu (W Składnikach)
Certyfikat Bio: Certyfikat Bio
Kraj Pochodzenia: India
Kraj Pochodzenia Składników: Indie
Masa Netto (G): 200
Termin Przydatności (W Dniach): 180
Wegański: Wegański
Wegetariański: Wegetariański

Oceny 0 z 0

Wprowadź ocenę!

Podziel się doświadczeniami dotyczącymi produktu z innymi klientami.