Algi Morskie Suszone - Wakame Bio 100 G (Torebka Foliowa) - Porto Muinos

Inne w kategorii

Algi Morskie Suszone - Dulse Bio 25 G - Porto Muinos
SKŁADNIKIalgi morskie dulse* (Palmaria Palmata) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIANamoczyć przez około 5 min. Po namoczeniu algi Dulse powiększą swoją objętość do 4 razy. Gotować według uznania ok. 15 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 937 kJ / 224 kcal; Tłuszcz: 0,5 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g; Węglowodany: 21 g; w tym cukry: 0 g; Błonnik: 31 g; Białko: 18 g; Sól: 4,4 g.INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

14,60 zł*
Algi Morskie Suszone - Kombu Bio 100 G - Porto Muinos
SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowania zup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań z gulaszem.Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli i nie świadczy o złej jakości produktu. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAStosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litr wrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub z bulionu. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchegoWartość energetyczna: 5 kJ/1 kcal Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 0 g w tym cukry: 0 gBłonnik: 0 gBiałko: 0 gSól: 0,02 gJod: 118 μg (79 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osób dorosłych)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu, a po otwarciu w szczelnie zamkniętym pojemniku.

33,70 zł*
Algi Morskie Suszone - Kombu Bio 100 G (Torebka Foliowa) - Porto Muinos
SKŁADNIKIekologiczne suszone algi morskie kombu (Laminaria ochroleuca)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Algi kombu są stosowane do aromatyzowania wody, wykorzystywanej do przygotowaniazup, bulionów, sosów, dań z ryżem, warzywami, rybami, mięsem czy dań zgulaszem. 1g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na tenskładnik.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu przygotowanego zgodnie z podanym sposobemWartość energetyczna: 5 kJ /1 kcalTłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 0 g w tym cukry: 0 gBłonnik: 0 gBiałko: 0 gSól: 0 g Jod: 118 µg (79 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, SKORUPIAKI i ryby.UWAGABiały nalot, który może pojawić się algach to sól morska. SPOSÓB PRZYGOTOWANIAStosować tylko do przygotowania wywarów lub bulionów, nie spożywać bezpośrednio. Dodać 1 g alg na 1 litrwrzącej wody, gotować 5 minut i wyjąć algi z wywaru lub zbulionu. ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

18,80 zł*
Algi Morskie Suszone - Kombu Bio 25 G - Porto Muinos
SKŁADNIKIalgi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca). (*certyfikowany składnikekologiczny)OPISSuszone w temperaturze poniżej 42°C. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować przez 5 minut, gdy wywar nabierze aromatu, usunąć algi. Używać tylko do wywaru. Zaleca się używać 1 g alg kombu na 1 litr wody. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 745 kJ/179 kcalTłuszcz: <0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 18 g w tym cukry: 0 gBłonnik: 34 gBiałko: 9,2 gSól: 5,1 gINFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać mięczaki, SKORUPIAKI, ryby.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

11,00 zł*
Algi Morskie Suszone - Nori Płatki Bio 25 G - Porto Muinos
SKŁADNIKIalgi moskie Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISProdukt wytworzony z wodorostów Nori, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli. Pieczone mogą być spożywane jako przekąska.Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa.Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, placków, a także jajecznicy, ryżu czy gulaszu.Najbardziej lekkostrawne, o czerwonej barwie. Zawierają najwięcej białka spośród wszystkich wodorostów oraz uważane są za najsmaczniejsze.Suszone w temperaturze poniżej 42°C.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAMoczyć w wodzie przez 5 minut. Po namoczeniu Nori powiększa objętość do czterech razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut. Można też przygotować w piekarniku lub na patelni.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 928 kJ/ 222 kcal Tłuszcz: 2,7 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g;Węglowodany: 7,3 g; w tym cukry: 0 g;Błonnik: 26 g;Białko: 29 g;Sól: 1,8 g.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

12,80 zł*
Algi Morskie Suszone - Sałatkowy Mix Bio 25 G - Porto Muinos
SKŁADNIKI algi morskie: Sałata Morska* (Ulva spp.), Wakame* (Undaria pinnatifida), Nori* (Porphyra spp.) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPIS Produkt wytworzony z 3 rodzajów wodorostów, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Drobna i chrzęstna struktura sałaty morskiej oraz nori łączy się z lekko chrupiącą i mięsistą strukturą wakame. Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatki. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. Pieczone i rozdrobnione jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do zup, kremów, krokietów, jajecznicy, gulaszu czy ciasta lub jako przystawka do RYB i owoców morza, a także jako składnik ryżu czy makaronu. Suszone w temperaturze poniżej 42°C.SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Moczyć w wodzie przez 5 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 5 minut. Po namoczeniu sałatka powiększa objętość do trzynastu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 5 minut.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 989,5 kJ/ 237 kcal Tłuszcz: 1,6 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g; Węglowodany: 17,3 g; w tym cukry: < 0,5 g; Błonnik: 31,5 g; Białko: 22,6 g; Sól: 4,8 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

12,70 zł*
Algi Morskie Suszone - Wakame Bio 100 G - Porto Muinos
SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchegoWartość energetyczna: 698 kJ/169 kcalTłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 3,0 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 34 gBiałko: 17 gSól: 12,4 gJod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionegoWartość energetyczna: 112 kJ/27 kcalTłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 1,1 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 6,3 gBiałko: 2,2 gSól: 0,68 gJod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

41,40 zł*
Algi Morskie Suszone - Wakame Bio 25 G - Porto Muinos
SKŁADNIKIalgi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)OPISAlgi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchegoWartość energetyczna: 698 kJ/169 kcalTłuszcz: 2,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 gWęglowodany: 3,0 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 34 gBiałko: 17 gSól: 12,4 gJod: 17134 µg (11423 %)**WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionegoWartość energetyczna: 112 kJ/27 kcalTłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 1,1 gw tym cukry: 0 gBłonnik: 6,3 gBiałko: 2,2 gSól: 0,68 gJod: 3423 µg (2282 %)**** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

11,00 zł*
Algi Nori Prażone Do Sushi Bio 15 G - Porto Muinos
SKŁADNIK ekologiczne algi morskie Porphyra yezoensis OPIS Opakowanie zawiera 6 płatów alg nori. Algi uprawiane są na Wybrzeżu Północno-Zachodnim (Korea Południowa). 3 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1219 kJ/292 kcal Tłuszcz: 1,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 5,9 g w tym cukry: 0 g Błonnik: 40 g Białko: 43 g Sól: 2,1 g Jod: 4980 µg (3320 %)* * dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej) ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym miejscu

14,60 zł*
Borowik Suszony Bio 20 G - Runoland
SKŁADNIKIborowik suszony* (* certyfikowany składnik ekologiczny)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g: Wartość energetyczna: 1089 kJ / 260 kcal Tłuszcz: 3,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g Węglowodany: 53 g w tym cukry: 0 g Białko: 20 g Sól: 0 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym miejsu.

10,00 zł*
Informacje dot. produktu "Algi Morskie Suszone - Wakame Bio 100 G (Torebka Foliowa) - Porto Muinos"
SKŁADNIKI
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów.
Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli.
4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu suchego
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 3,0 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 34 g
Białko: 17 g
Sól: 12,4 g
Jod: 17134 µg (11423 %)**

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,68 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**

** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MIĘCZAKI, SKORUPIAKI, RYBY.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Bez Cukru: Bez Cukru (W Składnikach)
Bez Glutenu (W Składnikach): Bez Glutenu (W Składnikach)
Certyfikat Bio: Certyfikat Bio
Kraj Pochodzenia: Hiszpania
Kraj Pochodzenia Składników: Hiszpania
Masa Netto (G): 100
Termin Przydatności (W Dniach): 180
Wegański: Wegański
Wegetariański: Wegetariański

Oceny 0 z 0

Wprowadź ocenę!

Podziel się doświadczeniami dotyczącymi produktu z innymi klientami.